Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ σας Εύχεται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Θεσσαλονίκη, 15/4/2017Αγαπητοί Χριστιανοί φθάσαμε στο τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας των παθών του Ιησού όπου κυριάρχησε ανάμεσα στους πιστούς η ευλάβεια, η θλίψη και η περισυλλογή για τις δοκιμασίες και τις κακουχίες που υπέστη ο Δημιουργός μας – από τις επίγειες και επίπλαστες δυνάμεις που σχεδόν πάντα έλεγχε και ελέγχει ο διάβολος – προκειμένου να μας απελευθερώσει από το προπατορικό αμάρτημα και από τα δεσμά του Άδη, να μας φωτίσει την έξοδο από το σκοτάδι και από την πλάνη προσφέροντας μας νοητική ανύψωση και εν τέλει να μας δείξει τον δρόμο προς την οσιότητα και την αθανασία.

Όμως θα πρέπει να κατανοήσουμε την υπέρτατη Αγάπη Του και Θυσία Του προς εμάς για να νιώσουμε την κενότητα, την ανεπάρκεια και την αμαρτωλότητα μας, ειδάλλως θα χάσουμε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να ανυψωθούμε μαζί Του.
Γιατί τα πάθη και η Ανάσταση Κυρίου είναι προπάντων η δική μας ευκαιρία για να σπάσουμε τα ψεύτικα δεσμά μας και τις ψευδαισθήσεις μας και να μετατρέψουμε το αναίσθητο, ανόητο και αλόγιστο ζώο που συνυπάρχει μέσα μας σε σκεπτόμενο, νοήμονα και πνευματικό Άνθρωπο.

Φέτος, το Μεγάλο Σάββατο, μετά το «Χριστός Ανέστη», δεν θα πρέπει να διασκορπισθούμε όπως κάνουν οι εχθροί του Χριστού μας, αλλά θα είναι σωστό να παραμείνουμε ως γνήσιοι πιστοί του μέχρι το τέλος της χαρμόσυνης λειτουργίας.

Αλλά και την Κυριακή της Λαμπρής που είναι η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης όπου τιμάται η Ανάσταση του Κυρίου παράλληλα με την δική μας μετάβαση από το Σκότος προς το Φως, ας εορτάσουμε με σύνεση και με την ευχή «μαζί με εμάς, να αναστηθεί σύντομα και η πατρίδα μας»!


Ελληνίδες και Έλληνες και απανταχού Χριστιανοί, σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα !!!
ΑΚΑΔΗΜΙΑ  

(Ανθρωπιστικό Κίνημα Αληθινής Δημοκρατίας)