Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Οι εκτιμήσεις μας για τους λόγους επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην ΕλλάδαΑθήνα την 22/11/2016

Σε αυτό το μήνυμα μας θα ακολουθήσουμε την μέθοδο της άμεσης αντιπαραβολής σε σχέση με την ομιλία του Έλληνα προέδρου κ. Προκόπη Παυλόπουλου αλλά και του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα.
Την ικανοποίηση της Αθήνας για τις αναφορές του Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με τη λιτότητα εξέφρασε ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του αμερικανικού Προέδρου, υπογραμμίζοντας επίσης πως η Ελλάδα «ανταποκρίνεται με αδιαπραγμάτευτη αξιοπρέπεια» στις προκλήσεις του προσφυγικού, σημειώνοντας την ανάγκη περισσότερης ευρωπαϊκής υποστήριξης και τονίζοντας πως η Ελλάδα περιμένει σε αυτό την στήριξη των ευρωπαίων εταίρων, στήριξη που «δεν υπήρξε η αναμενόμενη», όπως χαρακτηριστικά είπε.
- Για ποια αδιαπραγμάτευτη αξιοπρέπεια μιλά ο Παυλόπουλος; Εννοεί ότι δεχόμαστε κύματα παράνομων μεταναστών χωρίς καμία αντίδραση, ως ένα μη κυρίαρχο κράτος, αλλά πάντως με "αξιοπρέπεια" ; … λέει επίσης ότι οι εταίροι δεν μας στήριξαν όσο έπρεπε … υπάρχουν εταίροι στην λύκο-συμμαχία της Ε.E. ;
[Στο δείπνο παρακάθισαν 130 άτομα, και σύμφωνα με το πρωτόκολλο εκτός του Προέδρου της "Δημοκρατίας" κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, οι υπουργοί Νίκος Κοτζιάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Λυδία Κονιόρδου, Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Νίκος Παππάς και ο Νίκος Τόσκας.
Στο δείπνο παρέστη επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, οι πρέσβεις των ΗΠΑ στην Αθήνα και της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΞ και πρυτάνεις πανεπιστημίων.
Επίσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο είχαν κληθεί οι πρώην πρόεδροι "Δημοκρατίας", ενώ δεν είχαν προσκληθεί βουλευτές και πρώην πρωθυπουργοί.]

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου στο δείπνο την Τρίτη 15/11

«Σας υποδέχομαι ως τον πρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος υπηρέτησε συνειδητά και με συνέπεια το σεβασμό του ανθρώπου, για την ειρήνη και τη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και της μάχη των ακραίων ανισοτήτων που απειλούν ευθέως την κοινωνική συνοχή» είπε ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος στην προσφώνησή του το βράδυ της Τρίτης.
- Συνέβη κάτι από τα παραπάνω κατά την διάρκεια της 8ετούς προεδρίας Ομπάμα; Πάντως η "ειρήνη" και η "δημοκρατία" του Ομπάμα συνοδεύτηκε - φανερά ή κρυφά - από βόμβες και σφαίρες (βλέπε Λιβύη, Συρία, Ιράκ, Ουκρανία, Υεμένη, Αφγανιστάν), αλλά και από μια μεγάλη οικονομική κρίση που ξεκίνησε από την χώρα του και που μόλυνε ολόκληρο τον πλανήτη ...
 «Εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε στην αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και εμπνεόμαστε από την δική σας παράδοση» είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας τη σημασία των θεσμικών δικλείδων ασφαλείας, τα θεσμικά αντίβαρα - και κυρίως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης - τονίζοντας πως όλα αυτά διασφαλίζουν τη λαϊκή κυριαρχία..
- Όταν λες << εμείς οι Έλληνες >> να μιλάς για τον εαυτό σου και για το σινάφι σου. Δεν υπάρχει αντιπροσωπευτική "δημοκρατία". Για Ολιγαρχία μιλάς, για Κλεπτοκρατία, για Κομματοκρατία, για Πλουτοκρατία … ίσως για κάτι άλλο, πάντως όχι για Δημοκρατία...

- Αν θέλεις να εμπνέεσαι ουσιαστικά, να διαβάζεις την δική μας ελληνική παράδοση και γραμματεία … Αναφέρεσαι επίσης σε θεσμικά αντίβαρα, δικλείδες ασφαλείας και "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη που υποτίθεται ότι έχει το κράτος μας και λόγω αυτών "υπάρχει" λαϊκή κυριαρχία.  
Τα πιστεύεις αυτά που λες ή μας δουλεύεις;
«Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος για αιτίες για τις οποίες δεν είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος, που οφείλεται και σε εσφαλμένες πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην ΕΕ. Χαίρομαι που το θίξατε και εύχομαι ο λόγος σας να αποτελεί παραίνεση στις ευρωπαϊκές ηγεσίες» συνέχιζε, τονίζοντας πως η Ελλάδα μένει αταλάντευτη στην ευρωπαϊκή πορεία της, «εντός της ΕΕ, και του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης».
- Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρώ και ‘ξερό ψωμί’ έτσι; Να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε παιχνίδι με "σημαδεμένη τράπουλα"… αρκεί να συνεχίζει να σε πληρώνει ο ελληνικός λαός και να ζεις εις βάρος του, να θρέφει δηλαδή εσένα και τους ομοίους σου
Τόνισε τη σημασία του αγώνα για «τον γνήσιο και ανιδιοτελή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, προκειμένου το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να ξαναβρεί τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε, κυρίως, δε, τις αρχές και τις αξίες του σεβασμού του ανθρώπου και της κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή, τις αρχές και τις αξίες οι οποίες καθιστούν στο διηνεκές ζοφερό παρελθόν τους εφιάλτες του φασισμού και το ναζισμού που άφησε πίσω του ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος», υπογραμμίζοντας σε αυτό το σημείο πως η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν ξεχνά ποτέ την καθοριστική συμβολή των ΗΠΑ στη νίκη κατά του ναζισμού.

– Συνεχίζεις τα ψέματα … Η Ε.Ε. είναι βασισμένη σε πλάνα των Γερμανών Ναζί. Ούτε αυτό το γνώριζες;


[Ο ναζιστής υπουργός Οικονομίας και εγκληματίας πολέμου, Walther Funk, σε βιβλίο του με τίτλο < Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα >, που εκδόθηκε το 1940, έγραψε για την ανάγκη να δημιουργηθεί μια < Κεντρική Ευρωπαϊκή Ένωση > και ένας < Ευρωπαϊκός Οικονομικός Τομέας >, που θα εγγυόταν σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες. Στο βιβλίο του αναφέρει χαρακτηριστικά:

<< Κανένα έθνος στην Ευρώπη δεν μπορεί να επιτύχει μόνο του το υψηλότερο δυνατό επίπεδο οικονομικής ελευθερίας, συμβατό με όλες τις κοινωνικές απαιτήσεις. (...) Η δημιουργία μεγάλων οικονομικών πεδίων δραστηριότητας ακολουθεί τον φυσικό νόμο της εξέλιξης. (...) Μια σειρά από διακρατικές συμφωνίες στην Ευρώπη θα ελέγχουν (τις οικονομικές δυνάμεις γενικότερα). (...) Θα πρέπει να υπάρξει η απαραίτητη ετοιμότητα προκειμένου να υπαγάγει περιστασιακά ο καθένας τα δικά του συμφέροντα σε εκείνα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας [ΕΚ] >> 


Το 1940, ο υπουργός Προπαγάνδας του Hitler, Joseph Goebbels, διέταξε την δημιουργία της << ευρείας κλίμακας οικονομικής ενοποίησης της Ευρώπης >>, λέγοντας ότι << σε 50 χρόνια οι λαοί δεν θα σκέφτονται πλέον με γνώμονα τη χώρα τους >>  

Ανάμεσα στα άλλα κορυφαία στελέχη των Ναζί, τα οποία υποστήριξαν τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ομοσπονδιακού οικονομικού υπερκράτους ήταν και οι Ribbentrop, Quisling και Seyss-Inquart, οι οποίοι δήλωσαν μεταξύ άλλων:

<< Η νέα Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μεταξύ όλων των λαών της (...) θα επιτύχει (...) ραγδαία αύξηση του δείκτη ευημερίας της, μόλις καταργηθούν τα εθνικά οικονομικά σύνορα >> ]

[πηγή - http://www.logiosermis.net/2011/09/blog post_8130.html#.WE1FFbt96t8 ]

Αναφερόμενος στις ρίζες του προσφυγικού, ο Π. Παυλόπουλος ανέφερε πως «η υπεράσπιση των προσφύγων και η εξάλειψη της τρομοκρατίας προϋποθέτει το τέλος του πολέμου στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή». «Ο στόχος αυτός είναι κοινή υπόθεση των ΗΠΑ της ΕΕ και της Ρωσίας. Και χαιρόμαστε διότι εσείς, με τη σώφρονα και οραματική πολιτική σας, κατανοήσατε πλήρως αυτή τη μεγάλη αλήθεια και την κάνατε πράξη» ανέφερε.

«Σας καλούμε να συνεχίσετε να υπηρετείτε τις ίδιες ιδέες, και θα θέλαμε να πάρετε και την Ελλάδα μαζί σας» συνέχισε, καταλήγοντας με τον στίχο «Παρακαλώ, μη λησμονάτε τη χώρα μας».

– Τι εννοείς να πάρει και την Ελλάδα μαζί του; Δικιά σου είναι για να την χαρίσεις ; Για μαζέψου λίγο "Πρόεδρε" της κάλπικης δημοκρατίας… όμως ευχόμαστε να το εννοείς ως παρότρυνση, να έχει δηλαδή κατά νου του και την Ελλάδα, να την μεριμνά … αλλά πολύ που θα νοιαστεί ο Μπαράκ για την Ελλάδα, ενώ δεν ενδιαφέρθηκε ούτε για τις ΗΠΑ...

Λαμβάνοντας το λόγο, και χαιρετώντας ξανά στα ελληνικά με «καλησπέρα», ο Μπαράκ Ομπάμα είπε – μεταξύ άλλων - πως η ελληνική φιλοξενία «δεν μας εκπλήσσει», παραθέτοντας σχετική φράση από τον Επιτάφιο του Περικλή (Θουκυδίδη. Β', §40). «Σήμερα σαφώς και νιώσαμε την ευεργεσία του ελληνικού λαού» είπε και τόνισε τη σημασία των δεσμών των δύο χωρών και της κληρονομιάς, κάνοντας μικρή αναφορά στους Ολυμπιακούς αγώνες.


Η ομιλία του Ομπάμα στο ίδρυμα < Σταύρος Νιάρχος > την Τετάρτη 16/11


Την ομιλία του στο Κέντρο Πολιτισμού, Σταύρος Νιάρχος παρακολούθησαν 1.000 άτομα τα οποία κατέφθασαν εκεί νωρίτερα: πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκδότες, άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, προσωπικότητες. Όλοι τους είχαν προσωπικές προσκλήσεις και μπήκαν στο χώρο της ομιλίας αφού πέρασαν από αυστηρούς ελέγχους, τύπου «αεροδρομίου».

- Δηλαδή όλη η "καλή" ολιγαρχική κλίκα και "μπουρζουαζία" της χώρας που την λυμαίνεται διαχρονικά, την στραγγίζει και την ξεπουλά … σχεδόν όλοι γόνοι προυχόντων και δοσίλογων …
Ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε τις κοινές αξίες που ενώνουν ΗΠΑ και Ελλάδα και την στήριξη της Ουάσινγκτον.
«Ηello Greece, thank you», «γεια σας» και «Καλησπέρα» ήταν οι πρώτες λέξεις του Μπαράκ Ομπάμα στην αρχή της ομιλίας του.
 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνέχισε την ομιλία του αναφερόμενος στη θρυλική φιλοξενία του ελληνικού λαού και πρόσθεσε πως ήθελε να δει την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα αλλά και «να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όσα πρόσφερε αυτός ο κόσμος μικρός, ο Μέγας».
- Σας ευχαριστούμε, αυτή είναι η αλήθεια, μικρή χώρα, μεγάλη καρδιά και προσφορά !
 Συνέχισε κάνοντας αναφορές στον Ηρόδοτο και τον Θουκυδίδη !
- Πρόσεχε Μπαράκ, κάποιοι νεοέλληνες "στρατευμένοι" δημοσιογράφοι θα σε αποκαλέσουν γραφικό …οι δε "προοδευτικοί" αριστεριστές μπορεί να σου κολλήσουν την ταμπέλα του εθνικιστή ή φασίστα …
Μάλιστα τόνισε «οι Αμερικανοί ευγνωμονούν τους Έλληνες και πολλοί Έλληνο-Αμερικανοί που με τις φουστανέλες τους γιορτάζουμε με σπανακόπιτα και ούζο. Πολλοί Έλληνο-Αμερικανοί ντύθηκαν στα χακί για την ελευθερία της πατρίδας μας».
Πρόσθεσε δε «Μην πάτε μακριά, γυρίστε το βλέμμα σας στο "σημείο Μηδέν" (σ.σ. εννοώντας την Πνύκα και την Ακρόπολη. Το σημείο εκκίνησης και έκφρασης της Δημοκρατίας).
Έχουμε χρέος στην Ελλάδα για ένα πολύτιμο δώρο. Την αλήθεια και την πίστη ότι έχουμε ελεύθερη βούληση. Εδώ ακριβώς πριν από 25 αιώνες, στους βραχώδεις λόφους αυτής της πόλης, γεννήθηκε η Δημοκρατία. Το Κράτος».
– Συνεχίστε, καλά τα λέτε. Ίσως ούτε επίσημος εκπρόσωπος του κινήματος μας δεν θα τα έλεγε καλύτερα  👍😅
 Τι είπε για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ
«Η ιστορία δυο αιώνων καταδεικνύει ότι οι δημοκρατίες δεν θα πολεμήσουν η μια την άλλη. Περισσότερες δημοκρατίες σημαίνουν καλύτερο κόσμο. Η μεγαλύτερη συμμαχία του κόσμου είναι πιο σταθερή από ποτέ. Είμαι αισιόδοξος ότι η δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ θα συνεχιστεί», επεσήμανε ο Ομπάμα.
- Και εμείς πιστεύουμε ότι με περισσότερες ΑΛΗΘΙΝΕΣ Δημοκρατίες ανά κράτος θα μειωθούν οι παγκόσμιες συγκρούσεις και εντάσεις
- Όμως ακόμα και οι Αθηναίοι πρόγονοι μας έκαναν λάθη. Για παράδειγμα η Δηλιακή συμμαχία μετατράπηκε σε Αθηναϊκή Ηγεμονία. Το ίδιο συμβαίνει σήμερα και με το Ν.Α.Τ.Ο., έχει μετατραπεί σε Προτεσταντική και Σιωνιστική Ηγεμονία.
Θα διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στην εξουσία Τράμπ.
«Εγώ και ο επόμενος Πρόεδρος έχουμε διαφορές και άλλες απόψεις αλλά η δημοκρατία είναι ισχυρότερη από κάθε άτομο.  Γι' αυτό και συναντηθήκαμε και η κυβέρνηση μου θα κάνει ότι μπορεί για αν διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση».

- Οι διαδηλωτές που κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Trump is not my President» ή «Kill Trump» από ποια "δημοκρατική" παράταξη ήταν; Γιατί προσπαθούν τώρα οι διάφορες ελεγχόμενες υπηρεσίες σας (CIA, FBI, NSA etc) να ακυρώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα με τεχνάσματα; Ποιοι οδηγούν τις Η.Π.Α σε έναν νέο εμφύλιο πόλεμο;

 «Είναι δύσκολο έργο ειδικά για τους νέους ανθρώπους. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να γίνουν βήματα πίσω αλλά όσο κρατάμε την πίστη μας στην δημοκρατία, τότε το δικό μας μέλλον θα είναι όπως το ονειρευόμαστε. Η δημοκρατία είναι το σοφότερο πολίτευμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος Πρόεδρο Ομπάμα.
– Σωστά, η Δημοκρατία είναι ίσως το σοφότερο πολίτευμα, μόνο που δεν εφαρμόζεται …
«Η δημοκρατία είναι ισχυρότερη από τον ISIS και τους τρομοκράτες»
«Η δημοκρατία μας έδειξε ότι είμαστε ισχυρότεροι από τους τρομοκράτες. Εκείνοι προσπάθησαν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων μέσω της βίας. Ήθελαν να μας κάνουν να παρεκκλίνουμε από τις δικές μας αξίες. Η δημοκρατία είναι πιο ισχυρή από τον ISIS», τόνισε ο Ομπάμα.
– Μα, εσείς, μαζί με κάποιες ακόμα χώρες (Κατάρ, Σ. Αραβία, Τουρκία, Ισραήλ κ.α.), χρηματοδοτείτε το ISIS και τις άλλες τρομοκρατικές Ισλαμικές οργανώσεις. Εκτός εάν δεν ελέγχετε την C.I.A. οπότε και πάλι υπάρχει θέμα …
Σχετικά με την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε:
<< Εδώ στην Ελλάδα ξέρω ότι είναι δύσκολα. Μπορούμε να πούμε ότι υπήρχε ένα μείγμα εξωτερικών και εσωτερικών δυνάμεων. Υπήρχε πρόβλημα με το χρέος, με τις θέσεις εργασίας. Ο κόσμος δεν κατανοεί τον πόνο που προκαλούν οι μεταρρυθμίσεις και τις θυσίες που κάνατε εσείς οι Έλληνες. Εγώ το κατανοώ.
Ένα μέρος της επίσκεψής μου είναι να καταδείξω τα βήματα που έγιναν. Θα συνεχίσετε να έχετε την υποστήριξη των ΗΠΑ και θα συνεχίσω να λέω στους πιστωτές ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να βοηθηθεί η οικονομία. Το χρέος είναι το κλειδί για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία >>.
- Αρκείστε με το να κάνετε προτάσεις και προτροπές στους πιστωτές; 
Ως υπάλληλος ή σύμβουλος δηλαδή; 
Οπότε οι πιστωτές είναι πάνω από τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. ή εν πάση περιπτώσει ισάξιοι και ανεξάρτητοι. Σας "ευχαριστούμε" που μας το επιβεβαιώνεται …

Και ποιοι είναι αυτοί οι "περίφημοι" πιστωτές μας; Μήπως οι διάφοροι οίκοι Σιωνιστών όπως οι Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Γκόλντμαν, Λέμαν,  Βάρμπουργκ, Σάκς, Μόργκαν, Λαζάρντ κ.α. ;
Μερικές φράσεις από την ομιλία του,
·         << Γεια σου, Ελλάδα. Γεια σας, καλησπέρα. Στην κυβέρνηση και το λαό της Ελλάδας και στον πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω >>.

·         << Ήθελα πολύ να έρθω στην Ελλάδα, εν μέρει γιατί έμαθα για την φιλοξενία του ελληνικού λαού. Τη Φιλοξενία >>.

·         << Εν μέρει γιατί ήθελα να επισκεφτώ τον Παρθενώνα, αλλά και γιατί ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη που η Ελλάδα, αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας προσέφερε στον κόσμο >>.

·         << Οι ΗΠΑ ευγνωμονούν τους Έλληνες. Μπορείς να τους βρεις σε Αμερικανικές πόλεις, με φουστανέλα. Μαζί με τους οποίους γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου >>.

·         << Πολλοί Έλληνο-Αμερικανοί βάδισαν μαζί με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ >>.

·         << Έχουμε χρέος στην Ελλάδα για ένα πολύτιμο δώρο. Την αλήθεια, την ελεύθερη βούληση και το δικαίωμα να ορίζουμε τους εαυτούς μας. Εδώ γεννήθηκε μια νέα ιδέα: Η Δημοκρατία, το Κράτος. Η ισχύς που κυβερνά, προέρχεται από το Δήμο, δηλαδή από το λαό. Η ιδιότητα του Πολίτη, η πίστη στην ισότητα όλων ενώπιον του νόμου, για όλους. Όχι μόνο για τη πλειονότητα, αλλά και για την μειονότητα >>.

·         – Κάτι που αναδεικνύουμε και διεκδικούμε ως κίνημα αληθινής Δημοκρατίας !

<< Το πιο σημαντικό αξίωμα δεν είναι του προέδρου αλλά του πολίτη. Σε όλα τα έθνη, τις χώρες μας πάντοτε οι πολίτες θα είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν για τις αξίες και τα ιδανικά που θα μας διακατέχουν. Η εξουσία θα πηγάζει πάντα από τον Δήμο, από τον λαό >>.

   - Θα, θα, θα … θαθάθαθα ...  κάποιον μας θυμίζετε τώρα …

<< Τα δικαιώματα του Πολίτη δεν ήταν ίσα για τις γυναίκες από την αρχή. Οι Αθηναίοι γνώριζαν ότι οι ευγενείς ιδέες δεν επαρκούσαν, έπρεπε να προστατεύεται από θεσμούς. Ο κάθε Πολίτης είχε το δικαίωμα, να  μιλήσει >>.

·         << Οι νόμοι ήταν γραμμένοι σε πέτρες. (σ.σ. εννοεί σε μαρμάρινες ή πέτρινες πλάκες).

 Οι πολιτικοί δεν ήταν πάντα χαρούμενοι, διότι οι πέτρες χρησιμοποιούνταν για εξοστρακισμό >>. [ σ.σ. για την διαδικασία του οστρακισμού χρησιμοποιούνταν τα όστρακα, δηλαδή κεραμικά κομμάτια από αγγεία στα οποία αναγράφονταν τα ονόματα υποψήφιων πολιτών για εξορία. Τα μελανά ή λευκά βότσαλα (πέτρες) χρησίμευαν στα δικαστήρια της Ηλιαίας για την τελική ετυμηγορία ].

·         << Οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχειριστούν την αποφασιστικότητα, έπρεπε να τους πει κάποιος τι να κάνουν. Να αποτρέψει τη διασάλευση της τάξης. Υπήρχε μια διαφορετική έννοια, η ισχύς έχει δίκιο. Ή ότι δια του αίματος μπορούσαν να υπάρχουν οι επόμενοι βασιλείς >>.

·         – Αναφέρεστε ασφαλώς στην εκάστοτε αυταρχική Μοναρχία ή Ολιγαρχία που προηγήθηκε ή ακολούθησε την περίοδο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

·         << Σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, η φλόγα άναψε για πρώτη φορά εδώ στην Αθήνα. Και ποτέ δεν έσβησε. Οι προπάτορες του αμερικανικού έθνους είχαν το βλέμμα τους εδώ στην Αρχαία Ελλάδα >>.

·         – Μόνο που τα κάνατε Άγγλο-Σαξονική "σαλάτα" …

·         << Σε περιόδους δύσκολους αυτά τα ιδανικά αμφισβητούνται. Εγώ θα πω ότι μετά από 8 έτη στην προεδρία, αφού έχω ταξιδέψει ανά τον κόσμο, είναι αληθές ότι κάθε χώρα ακολουθεί το δικό της μονοπάτι. Πιστεύω ωστόσο, ότι η επιθυμία κάποιος να έχει τον έλεγχο της ζωής του και του μέλλοντός του, αυτά είναι παγκόσμια αιτήματα. Είναι κάτι που καίει μέσα σε όλους >>.

·         << Σήμερα οι λαοί έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν το δικό τους μέλλον και αυτή ήταν η δική μου πολιτική. Από τις ανάγκες δουλεύουμε στενά με κάθε χώρα >>.

·         - Πως δηλαδή επιλέγουν το μέλλον τους σήμερα οι λαοί; Με τεχνητές "πορτοκαλί" επαναστάσεις μέσω των ‘Social Media’ και των ελεγχόμενων Μ.Κ.Ο. ;

·         << Σε κάποιες χώρες υπάρχουν εκλογές, όμως δεν έχουν πραγματικά δημοκρατικό πολίτευμα. Πάντοτε θέλαμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες εκείνων που πίστευαν στη διακυβέρνηση με δημοκρατικό τρόπο >>.

·         – Στηρίξτε εμάς, το Ανθρωπιστικό Κίνημα Αληθινής Δημοκρατίας …😁

·         << Οι ΗΠΑ θέλουν να υποστηρίξουν τις δημοκρατίες. Η ιστορία μας έχει δείξει πως οι χώρες αυτές είναι πιο δίκαιες, σταθερές και επιτυχημένες >>.

·         - Επιτρέψτε μας να αλλάξουμε το πολίτευμα μας σε μορφή αληθινής Δημοκρατίας χωρίς την ενεργό ανάμειξη σας. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη υποστήριξη από την πλευρά σας. Μείνετε μακριά από τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας … αν και γνωρίζουμε ότι έχετε μια αδυναμία στις επεμβάσεις σε άλλα κράτη …

·         << Όπου δεν υπάρχουν δημοκρατικές ελευθερίες, οι πολίτες γνωρίζουν ότι δεν έχουν όλες τις δυνατότητες. Η ιστορία των τελευταίων 2 αιώνων, καταδεικνύει ότι οι δημοκρατίες δεν θα πολεμήσουν η μία την άλλη >>.

·         – Ωραία τα λέτε, αλλά από ότι γνωρίζουμε και στην χώρα σας δεν είναι οι Πολίτες το Κράτος, αλλά μόνο ένα μικρό τμήμα των επαγγελματιών της πολιτικής ελίτ και των διάφορων lobbies.
     Στην Δημοκρατία, ή έστω σε μια σύγχρονη εκδοχή της, οι Πολίτες θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στις Νομοθετήσεις. Ο έλεγχος της κυβέρνησης θα πρέπει να ασκείται μέσω της Βουλής που θα αποτελείται από κληρωτούς Πολίτες. Τα πολιτικά δικαστήρια θα συγκροτούνται από κληρωτούς Δικαστές και Πολίτες.
-- Μάλλον θα πρέπει να σας κάνουμε μερικά μαθήματα αληθινής Δημοκρατίας, εάν σας ενδιαφέρει να μας εκπροσωπείτε διεθνώς …😎


<< Η παγκοσμιοποιημένη άποψη ενισχύει τις ανισότητες, οι παγκόσμιες ελίτ ζουν σε διαφορετικό κόσμο, δεν πληρώνουν φόρους και χειραγωγούν τους ανθρώπους. Αυτοί συλλέγουν μεγάλο πλούτο ενώ η μεσαία τάξη παλεύει καθημερινά. Αυτή η ανισότητα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Τώρα, όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι ανεκτό. Όλοι έχουν ένα κινητό και μπορούν να δουν τι συμβαίνει στον κόσμο >>.

- Συνάδελφος 'αντί παγκοσμιοποιητής' - 'επαναστάτης' και εσείς; Καλώς ήρθατε στην παρέα μας … 😂

<< Πάντα πρέπει να κοιτάζουμε προς το μέλλον. Η καλύτερη ελπίδα για πρόοδο σχετίζεται με τις ανοιχτές αγορές, τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το τρέχον μονοπάτι της παγκοσμιοποίησης απαιτεί κάποιες διορθώσεις. Ο αρνητικός αντίκτυπος και οι συνέπειες θα αφορούν ολοένα και λιγότερους. Γνωρίζουμε το μονοπάτι για ανοικτές κοινωνίες, χωρίς αποκλεισμούς, το θέμα είναι αν έχουμε την πολιτική βούληση >>. 

- Οι περίφημες «αγορές» ανήκουν σε λίγους. Πως συνάδει η Δημοκρατία με τις ‘ανοικτές’ αγορές της Ολιγαρχίας; Το "τρέχων μονοπάτι" της παγκοσμιοποίησης χρειάζεται μεγάλες δομικές αλλαγές και όχι απλώς κάποιες διορθώσεις, οπότε μάλλον είναι ασύμφορο …

- Το βρήκαμε … «Εύρηκα» … θα λανσάρουμε ένα νέο ‘brand’ … θα λέγεται < Παγκόσμια Αληθινή Δημοκρατία > ... (αγγλιστή) ... Worldwide True Democracy!!!


(σ.σ. ασφαλώς η κάθε χώρα θα έχει την ανεξάρτητη Δημοκρατική Πολιτεία της, ειδάλλως για ποια ελευθερία και δημοκρατία θα μπορούμε να μιλάμε;)


Η θέση του ΑΚΑΔΗΜΙΑ για την επίσκεψη Ομπάμα


Θεωρούμε ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος των Η.Π.Α μετά την οριστικοποίηση της εκλογής του D.Trump ήρθε εσπευσμένα σε μια τελευταία επίσημη αποστολή στα δύο πιο καυτά σημεία της Ευρώπης.
Πρώτα επισκέφτηκε το επίσημο διαπλανητικό θύμα (Ελλάδα) και κατόπιν τον επίσημο θύτη της (Γερμανία)

Στο Βερολίνο πήγε για να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές των τοκογλύφων εξουσιαστών προς τον σκληρό πυρήνα της νεοταξικής και ναζιστικής Ευρώπης. Ασφαλώς δεν πήγε να συζητήσει για την Ελλάδα, απλώς η αναφορά σε αυτήν αποτελεί μέρος της πολυπαιγμένης και κακόγουστης θεατρικής παράστασης < ο Καλός και ο Κακός μπάτσος > … όπου ο αλός" είναι συνήθως ο υπερισχύων ή ο νικητής … ποιοι είπαμε ότι είναι οι νικητές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου; Οι Γερμανοί Ναζί ή οι Αμερικανοί και οι Σιωνιστές τραπεζίτες;
Και ποιους εκπροσωπεί ουσιαστικά ο κάθε "εκλεκτός" - διορισμένος Αμερικανός Πρόεδρος μετά την δολοφονία Κένεντι, άν όχι τους ιδιοκτήτες της FED και της Wall Street;

Στην Ελλάδα ήρθε κυρίως για να καθησυχάσει την ντόπια ‘ελίτ’ των δοσίλογων για την αλλαγή που επήλθε στην αμερικανική πολιτική σκηνή προσφέροντας τους κάποιες ρευστές εγγυήσεις ασφάλειας, αλλά και για να στηρίξει την μαϊμού προεδρευόμενη δημοκρατία τους, η οποία πλέον βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Γνωρίζουν όλοι τους ότι στην κοινωνική βάση συγκροτούνται ομάδες ελλήνων πολιτών με στόχο την ανατροπή των προδοτών από την εξουσία και την οριστική απεξάρτηση της χώρας από τα δίχτυα της Νέας Τάξης. Όταν μεταξύ όλων αυτών των - θεωρητικά ανεξάρτητων – ομάδων, υπάρχει και ομάδα που συγγράφει Νέο Σύνταγμα και προτείνει αλλαγή πολιτεύματος, στην οποία συμμετέχουν και εξειδικευμένοι πολίτες υψηλής εκπαίδευσης όπως νομικοί, ακαδημαϊκοί, ιστορικοί κτλ. τότε το παρόν σύστημα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, πολύ σοβαρό πρόβλημα. Το ντόπιο παρακμιακό καθεστώς είναι φανερό ότι διανύει τις τελευταίες μέρες του … είναι θέμα χρόνου πλέον να αδειάσει η ‘κλεψύδρα’ του …
Κάποιοι προνοητικοί – όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου - ήδη άρχισαν να αποδρούν. Οι άλλοι που δεν έχουν καλό ‘οπτικό πεδίο’ και καθαρή ‘διορατική’ αντίληψη κινδυνεύουν να πιαστούν σαν τα "ποντίκια στην φάκα". Σε αυτό μετατρέπεται η Ελλάδα για όλους αυτούς που την πρόδωσαν και την πλήγωσαν. Σε μια μεγάλη παγίδα … παγίδα για τους ντόπιους προδότες αλλά και για τα απάνθρωπα ξένα αφεντικά τους που τόλμησαν να τα βάλλουν με τους Έλληνες.

Γιατί – ειδικά στην εποχή μας – η έκρηξη μιας δημοκρατικής πολιτικής επανάστασης στην Ελλάδα θα είναι ορατή σε όλη την υφήλιο. Όπως τώρα όλοι οι λαοί βλέπουν μια χώρα που την δέρνουν παραδειγματικά για τους τρομάξουν και να τους ακινητοποιήσουν, μπορείτε να φανταστείτε τι θα συμβεί όταν αντιστραφούν οι ρόλοι … καταλαβαίνετε τι πρόκειται να γίνει όταν ο ελληνικός λαός αρχίσει να τους συλλαμβάνει, να τους δικάζει και να εξευτελίζει όλους αυτούς που εμπλέκονται στο έγκλημα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσει ένα παγκόσμιο ντόμινο ανατροπής των απανταχού κίβδηλων μαριονέτων της εξουσίας. Ο πλανήτης μας θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο "Ρινγκ", σε μια τεράστια παλαίστρα … πολύ ξύλο θα πέφτει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης … και όλο αυτό το ‘Show’ σε live μετάδοση … ξύλο που θα ρίχνουν οι λαοί στους διαχρονικούς καταπιεστές τους … ‘Ξύλο που θα είναι σαν να βγήκε από τον παράδεισο’ … Ετοιμαστείτε οσονούπω για το υπερθέαμα του αιώνα … !!

Βλέπετε, όλοι αυτοί τόλμησαν να τα βάλλουν με τα αγαπημένα παιδιά του Θεού. Με αυτά τα ατίθασα ή και ξεροκέφαλα, αλλά ευσεβή παιδιά της ανθρωπότητας. Με αυτούς που – ασχέτως της ηλικίας τους – παραμένουν πάντα νέοι στην ψυχή και στην καρδιά. Με αυτούς που έμαθαν να δίνουν, χωρίς απαραίτητα να παίρνουν … με αυτούς που γνωρίζουν ότι «δωρεάν έλαβαν, δωρεάν θα δώσουν» …
Με αυτούς που είναι παγκοσμίως οι μοναδικοί γνώστες και χρήστες της λέξης «Φιλότιμο» … με αυτούς που σχεδόν ανακάλυψαν και εφεύρεσαν τα πάντα … με αυτούς που προτιμούν να δημιουργούν παρά να καταστρέφουν …
με αυτούς που είναι περισσότερο επικίνδυνοι όταν βρίσκονται καταγής, λαβωμένοι ή προδομένοι. Απείρως επικίνδυνοι όταν είναι κολλημένοι στον τοίχο χωρίς διέξοδο διαφυγής. Όταν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν έναν υπέρ πάντων αγώνα. Όταν είναι έτοιμοι για μάχη «υπέρ βωμών και εστιών», για «Ελευθερία ή Θάνατο» … άκρως επικίνδυνοι όταν θα βροντοφωνάξουν «Μολών Λαβέ» ή «Αέρα» … !

- Δανειζόμενοι την έκφραση ενός εξαιρετικού συγγραφέα γράφουμε ότι «πλησιάζει η ώρα των ωραίων Ελλήνων» … αυτών που πριν την μεγάλη μάχη χορεύουν, τραγουδούν, γευματίζουν ελαφρά, πλένονται, λούζονται και κατόπιν παίρνουν τα άρματα και ξεχύνονται στους εχθρούς τους χωρίς να ρωτούν πόσοι είναι, αλλά που είναι … αυτών που αναμένει η ανθρωπότητα για να της δώσουν ξανά τα πολιτιστικά φώτα τους … αυτών που εφεύρεσαν το απόλυτο και πανίσχυρο πολιτειακό όπλο της Δημοκρατίας και αυτών που είναι οι μόνοι που γνωρίζουν πώς να το χρησιμοποιήσουν σωστά … αυτών που πλέον το έχουν στα χέρια τους και σημαδεύουν τους δήμιους των λαών … σημαδεύουν την απατηλή και τοκογλυφική Ολιγαρχία της Νέας Τάξης … τώρα την έχουν στο στόχαστρο και είναι έτοιμοι να πατήσουν την πολιτική "σκανδάλη" …

Πολλά είναι τα σημεία των καιρών που μας βεβαιώνουν για τα παραπάνω. Ανακαλύπτονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια αρχαιολογικά ευρήματα στην Βόρεια Ήπειρο, στην Μικρά Ασία, στην Πελοπόννησο, στην Β. Ελλάδα που υπενθυμίζουν σε όλους την διαχρονική ελληνική παρουσία στην Ιλλυρική χερσόνησο, στην Ιωνία, στην Μακεδονία, στην ευρύτερη Μεσόγειο … η πρόσφατη ανασκαφή και ανακάλυψη του μνημείου της Αμφίπολης πιστοποιεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, μεταδίδοντας ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις … ο Αλέξανδρος Ζει !


Είναι πασιφανές ότι οι πρόγονοι μας, αλλά και ο Θεός, είναι αρωγοί στην μεγάλη μάχη που είμαστε έτοιμοι να δώσουμε, για εμάς αλλά και για το σύνολο της ανθρωπότητας …οι σοφάδες πέφτουν στην Αγιά Σοφιά και αποκαλύπτουν τους Αρχαγγέλους που φέρουν τα σπαθιά του Ουρανού, τα ξίφη της απονομής Θείας δικαιοσύνης … οι τοκογλύφοι που επιθυμούν να διαμελίσουν την χώρα μας και οι καταπατητές των ελληνικών ιερών χωμάτων βρίσκονται σε κατάσταση πανικού … μας φορτώνουν με εικονικά και παράνομα χρέη, με παράνομους εποίκους ή καταστρατηγούν και ακυρώνουν τις διεθνές συνθήκες για να προλάβουν το ‘κακό’, μόνο που ουσιαστικά σκάβουν τον λάκκο τους και επιταχύνουν το τέλος τους… απλώς επισπεύδουν τα αναμενόμενα γεγονότα … τα προαναγγελθέντα γεγονότα…

Ο Καιρός Γαρ Εγγύς … η βαρβαρική ‘Νέα Τάξη’ αργοπεθαίνει … καθώς η ελληνική ‘Παλαιά Τάξη’ επιστρέφει … το υλιστικό Σκότος θα ηττηθεί από το πολιτιστικό Φως … αυτός είναι ο νόμος της φύσης, η νομοτέλεια … !!!ΑΚΑΔΗΜΙΑ


[ Το ΑΚΑΔΗΜΙΑ είναι ένα πανελλήνιο κίνημα και μια κοινή πλατφόρμα ακομμάτιστων και ανιδιοτελών Ελλήνων πολιτών που έχει ως απώτερο στόχο να παραδώσει την εξουσία στον ελληνικό λαό μέσω διενέργειας νέας Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, με άμεση ή σταδιακή εφαρμογή της αληθινής Δημοκρατίας.

Το γνήσια λαϊκό/πατριωτικό ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Ανθρωπιστικό Κίνημα Αληθινής Δημοκρατίας), θα στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, στις ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, καθώς και στο σύνολο του ελληνικού λαού, όμως θα αποτελεί ένα σταθερά αποφασισμένο και σκληρό μέτωπο απέναντι σε όλους αυτούς που εσκεμμένα ξεπουλούν την πατρίδα μας.

Θυμήσου ότι ως υπήκοος, καταναλωτής, τηλεθεατής, ψηφοφόρος, εργαζόμενος ... έχεις περιορισμένα δικαιώματα. 
Ως Πολίτης όμως έχεις εκτεταμένο Λόγο, Αξιώσεις, Δικαιώματα και Αξιοπρέπεια που πηγάζουν και καλύπτονται από το Σύνταγμα και τον Νόμο.

Γιατί ο Πολίτης είναι το κράτος, σε μια αληθινή Δημοκρατία !

Το ΑΚΑΔΗΜΙΑ ανήκει - εκ των Αξόνων του - στα ισότιμα μέλη του, όπως ανήκει σε όλους μας - εκ του Συντάγματος - και η πατρίδα μας.  

Ήρθε η ώρα να την πάρουμε πίσω !!! ]

Πληροφορίες για τον υπό συγκρότηση πατριωτικό πολιτικό φορέα Α.Κ.Α.ΔΗΜΙΑ (Ανθρωπιστικό Κίνημα Αληθινής Δημοκρατίας) θα βρείτε στους συνδέσμους 1)unitedgreeknation.blogspot.gr, 2) enomeno-elliniko-ethnos.webnode.gr, 3)στην σελίδα στο Facebook, United Greek Nation και 4) στην ομάδα στο Facebook, ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.