Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Η εκκλησία και η Ορθοδοξία είναι το σύγχρονο πνευματικό και φυσικό τείχος των Ελλήνων


Σάββατο - 1η Οκτωβρίου 2016

Ανδρέας Σ. - πολίτης/μέλος του ελληνικού κινήματος Αληθινής Δημοκρατίας

Γράφω αυτό το μήνυμα σε απάντηση της επίθεσης που δέχεται σταθερά η εκκλησία και η θρησκεία μας από την πολιτική ηγεσία της μεταπολίτευσης και εσχάτως από την παρούσα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

" Ίσως να είσαι συνεπής πιστός της Ορθοδοξίας ή ένας ‘χαλαρός’ βαπτισμένος Χριστιανός που πηγαίνει τυπικά στην εκκλησία κυρίως σε ορισμένες μεγάλες γιορτές ή για κάποιες από τις τελετές όπως των γάμων και της βάπτισης. Μπορεί από την άλλη να είσαι ευαγγελιστής ή καθολικός ή άθεος ή αγνωστικιστής.
Εάν είσαι Έλληνας όμως και γνωρίζεις λίγη ιστορία δεν μπορεί να μην ενοχλείσαι καθόλου από την επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στην Ορθόδοξη εκκλησία και στους καθιερωμένους θρησκευτικούς θεσμούς όπως το μάθημα των θρησκευτικών και την πρωινή προσευχή στα σχολεία. Σήμερα καταργούν αυτούς τους θεσμούς, αύριο θα θελήσουν να καταργήσουν και τον Σταυρό από την σημαία μας.

Η κατάργηση των παραπάνω θρησκευτικών θεσμών είναι παράλληλα και παραβίαση του Συντάγματος στο οποίο αναφέρεται ρητά η σχέση εκκλησίας, κράτους και επικρατούσας θρησκείας. Ως πολίτης τουλάχιστον θα πρέπει να σε ενοχλεί η παραβίαση των νόμων και του Συντάγματος.

Ας θυμηθούμε εν συντομία λίγο την ιστορία μας σε σχέση με την εκκλησία και την επίσημη θρησκεία μας.
Πότε αναγεννήθηκε ο ελληνισμός μετά την Ρωμαϊκή κατοχή που ξεκίνησε το 146 π.Χ και κράτησε περίπου ως το 324 μ.Χ;
Μετά την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης και την διάσπαση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ασφαλώς. Τότε βρήκαν οι Έλληνες την δυνατότητα να αναδειχθούν και να αναλάβουν και πάλι σημαντικές θέσεις πολιτικής και διοίκησης. Τότε έλαμψε και πάλι ο ελληνισμός μέσα από την χιλιόχρονη Βυζαντινή αυτοκρατορία που αποτελούσε το αναμμένο καντήλι του Μεσαίωνα και που είχε ως επικεφαλής τον ίδιο τον Χριστό και την Υπέρμαχο Στρατηγό !
Μετά την Άλωση της Πόλης, στα 400 χρόνια της Τουρκοκρατίας ποιος ήταν συμπαραστάτης και οδηγός στους σκλαβωμένους Έλληνες;
Η εκκλησία ήταν αυτή που συνέδραμε με κάθε μέσο στην επιβίωση των Ελλήνων και η θρησκεία ήταν το ποιο σημαντικό χαρακτηριστικό της συνοχής τους. Μέσα από τις εκκλησίες και τα κρυφά σχολειά διατηρήθηκε ζωντανή η γλώσσα, οι παραδόσεις και η ελπίδα του λαού μας. Και σαν έφτασε η ώρα του ξεσηκωμού όλα τα παλικάρια της επανάστασης πολέμησαν για του Χριστού την Πίστη και την ελευθερία της πατρίδας. Και μετά συνέταξαν το βασικό μας Σύνταγμα εις το όνομα της μίας Αγίας και Ομοούσιας Αγίας Τριάδας! Μεταξύ αυτών πολεμούσαν και πολλοί ρασοφόροι αρματολοί. Γιατί πάντοτε ο απλός ορθόδοξος κλήρος ήταν μέρος του ελληνικού λαού.
Και έπειτα όμως η εκκλησία παρέμεινε δραστήρια σε κάθε εθνική και κοινωνική συμφορά ή ανάγκη. Και σήμερα η εκκλησία μοιράζει εκατομμύρια συσσίτια ή τρόφιμα στους πληγέντες έλληνες εξ αιτίας της κρίσης που υφιστάμεθα. Και ναι. Μπορεί και ορισμένοι άνθρωποι της εκκλησίας να την προδίδουν με τις πράξεις τους αλλά για αυτό δεν ευθύνεται ο ίδιος ο θεσμός ούτε ασφαλώς η θρησκεία μας. Όπως βέβαια δεν ευθύνονται οι Άγιοι της Ορθοδοξίας, ο Χριστός και η Παναγία για τις πτώσεις των πνευματικά ανίκανων και αδύναμων ανθρώπων.

Η εκκλησία μας είναι ένας ισχυρός θεσμός άμυνας του λαού που οι αντίχριστοι προσπαθούν να πλήξουν. Είναι τα σύγχρονα πνευματικά μας τείχη. Οι εχθροί προσπαθούν να παραβιάσουν την εκκλησία ως άλλη Πύλη του Κίρκου (Κερκόπορτα) για να εισβάλλουν στην χώρα και να μας αλώσουν οριστικά. Πολιτικά το έχουν πετύχει, οικονομικά το έχουν πετύχει, ηθικά το έχουν πετύχει. Μένει να υπερασπιστούμε το τελευταίο ισχυρό προπύργιο μας.

Θα τους το επιτρέψουμε; Θα αγωνιστούμε επιτέλους για τα ιερά και όσια μας; "=================================================================


[ Το ΑΚΑΔΗΜΙΑ είναι ένα πανελλήνιο κίνημα και μια κοινή πλατφόρμα ακομμάτιστων και ανιδιοτελών Ελλήνων πολιτών που έχει ως απώτερο στόχο να παραδώσει την εξουσία στον ελληνικό λαό μέσω διενέργειας της Ε’ Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, με άμεση ή σταδιακή εφαρμογή της αληθινής Δημοκρατίας.

Το γνήσια λαϊκό/πατριωτικό ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Ανθρωπιστικό Κίνημα Αληθινής Δημοκρατίας), θα στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, αλλά και στις ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, όμως θα αποτελεί ένα σταθερά αποφασισμένο και σκληρό μέτωπο απέναντι σε αυτούς που εσκεμμένα ξεπουλούν την χώρα μας.


Θυμήσου ότι ως υπήκοος, καταναλωτής, τηλεθεατής, ψηφοφόρος, εργαζόμενος ... έχεις περιορισμένα δικαιώματα. Ως Πολίτης όμως έχεις εκτεταμένο Λόγο, Αξιώσεις, Δικαιώματα και Αξιοπρέπεια που πηγάζουν και καλύπτονται από το Σύνταγμα και τον Νόμο.

Γιατί ο Πολίτης είναι το κράτος, σε μια αληθινή Δημοκρατία !

Το ΑΚΑΔΗΜΙΑ ανήκει - εκ των Αξόνων του - στα ισότιμα μέλη του, όπως ανήκει σε όλους μας - εκ του Συντάγματος - και η πατρίδα μας.  

Ήρθε η ώρα να την πάρουμε πίσω !!! ]Πληροφορίες για τον υπό συγκρότηση πατριωτικό πολιτικό φορέα Α.Κ.Α.ΔΗΜΙΑ (Ανθρωπιστικό Κίνημα Αληθινής Δημοκρατίας) θα βρείτε στους συνδέσμους 1) www.unitedgreeknation.blogspot.gr 2) www.enomeno-elliniko-ethnos.webnode.gr, 3) στην σελίδα στο Facebook, United Greek Nation και 4) στην ομάδα στο Facebook, ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.