Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Συμπαράσταση στους εργαζομένους της αλυσίδας S/M Μαρινόπουλος


Ανανεωμένο 22/7/2017

Χαιρόμαστε που βρέθηκε λύση για τους εργαζόμενους της αλυσίδας, αλλά παραμένουν πολλά αναπάντητα ερωτηματικά σχετικά με τα ανεξόφλητα χρέη που άφησαν πίσω τους οι Μαρινόπουλοι. Η όλη διαχείριση της υπόθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης και των τραπεζών κινήθηκε μέσα σε ένα πέπλο μυστικότητας για το ευρύ κοινό και πάντως με έλλειψη διαφάνειας.

Εμείς θέλουμε να μάθουμε τι συνέβη με τις συνολικές οφειλές προς το δημόσιο αξίας 200 εκ. ευρώ και προς τις διάφορες τράπεζες αξίας 500 εκ ευρώ, τις οποίες θα αναγκαστεί να διασώσει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός.

Ασφαλώς στην υπόθεση εμπλέκονται και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του Α. Σαμαρά, του Λ. Παπαδήμα και του Γ. Παπανδρέου καθώς η παύση πληρωμών από την Μαρινόπουλος ΑΕ είχε ξεκινήσει το 2012 και έκτοτε σταμάτησε να δημοσιεύει και τους ισολογισμούς του ομίλου.
Γενικότερες ευθύνες όμως θα πρέπει να αναζητήσουμε και σε όλους αυτούς τους ντόπιους και ξένους παράγοντες που συνέβαλλαν στην δημιουργία αυτής της κολοσσιαίας εμπορικής φούσκας.
Κατανοούμε βέβαια ότι χάρη σε αυτήν την ντοπαρισμένη φούσκα έφαγαν γλυκό "παντεσπάνι" και εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών πετυχαίνοντας εύκολους στόχους πωλήσεων και λαμβάνοντας πλουσιοπάροχα μπόνους, μόνο που τώρα καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν τον λογαριασμό που δημιούργησαν τα «Golden Boys» των εταιριών και το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο παρέα με τους ματαιόδοξους και υπερφίαλους Μαρινόπουλους.
Να σημειώσουμε επίσης ότι οι Μαρινόπουλοι "φρόντισαν" από τότε να εξάγουν χρήματα και περιουσιακά στοιχεία σε δικές τους offshore με διάφορες έδρες και κυρίως προς Ολλανδία και Λουξεμβούργο αλλά και να πουλήσουν ένα μέρος της ακίνητης περιουσίας τους, σε fund του Κατάρ, το οποίο άκουσον-άκουσον, μεγαλομέτοχος φέρεται να είναι η «Μαρινόπουλος Α.Ε»… δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση τα λαμόγια πούλησαν την περιουσία τους στον εαυτό τους…
Συνολικά η περιουσία της Μαρινόπουλος ΑΕ υπολογίζεται ότι ήταν σε αξία μεγαλύτερη των 850 εκ. ευρώ παρότι δήλωσε πολύ μικρότερη κατά την περίοδο της αίτησης προστασίας από τους πιστωτές της στο «Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών».
Όμως όπως θα καταλάβατε από τα παραπάνω δεν φταίνε μόνο οι Μαρινόπουλοι για την οικονομική και ψυχολογική ζημιά που προκάλεσαν σε άλλους (εργαζόμενους, μικρομεσαίους προμηθευτές), καθώς το ίδιο το πολίτευμα – και αντιστοίχως το ισχύων πολιτικό σύστημα – είναι στρεβλό και ελαττωματικό, μετατρέποντας την χώρα ουσιαστικά σε μια αφρικανική ή λατινοαμερικάνικη Μπανανία…
…όταν επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας σε μια κοινωνία και πολιτεία είναι φυσικό και επόμενο να αναδύονται στους περισσότερους τομείς οι διάφοροι "χιμπατζήδες" που μάχονται για τα καρποφόρα "δέντρα" της και οι οποίοι συνήθως παριστάνουν τους ανθρώπους…

Από ότι γνωρίζουμε οι πρώην "Βαρόνοι" του κλάδου της υπεραγοράς διέφυγαν προσωρινά σαν "κύριοι" στην Ισπανία ξεκινώντας νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και πιθανόν θα ξανά επιστρέψουν στην Ελλάδα όταν "ωριμάσουν" οι συνθήκες και ξεχαστεί το θέμα … όπως συνήθως κάνουν – ασχέτως κλάδου – οι διάφοροι όμοιοι τους κλέφτες και απατεώνες…
Εμείς όμως τους βεβαιώνουμε ότι δεν θα ξεχάσουμε την υπόθεση τους. Όταν απλοί έλληνες πολίτες οδηγούνται στην φυλακή για μικρό-χρέη προς το δημόσιο ή σε πλειστηριασμούς για χρέη προς τις τράπεζες που οι ίδιοι διέσωσαν αναγκαστικά με μέτρα, με μνημόνια, με τρόικες και ΔΝΤ, οφείλουμε να μην ξεχάσουμε.
Όταν στο άμεσο μέλλον αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην χώρα μας και ισχύει πραγματικά η Ισονομία τότε «ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του»… και συνήθως αυτός ο πάγκος θα βρίσκεται σε κάποιο προστατευόμενο κελί…
…και σε ειδικές φυλακές υψίστου ασφαλείας, αλλά που θα λειτουργούν και για εκπαιδευτικούς σκοπούς ως «θεματικά πάρκα» ή ως «ζωολογικοί κήποι», τις οποίες θα μπορούν να επισκέπτονται οι πολίτες και να παρατηρούν το προηγούμενο κυρίαρχο είδος της κοινωνίας που όμως πλέον θα τελεί υπό εξαφάνιση… να παρατηρούν τους τελευταίους εναπομείναντες Νεάντερταλ…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην νέα ιδιοκτησία (Σκλαβενίτης), στην διοίκηση και στους εργαζομένους του πρώην ομίλου Μαρινόπουλου.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την μη λειτουργία των καταστημάτων Σκλαβενίτης τις Κυριακές (όπως αντίστοιχα πράττουν και τα μέλη των ομίλων ΕΛΟΜΑΣ, Proton, ΑΣΠΙΔΑ), κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς και εγχώριες πιέσεις πολλών ισχυρών παραγόντων (κυβέρνηση, κομισιόν, πιστωτές, αντί χριστιανικοί κύκλοι κ.α.).
Ελπίζουμε όμως να διατηρηθεί αυτή η στάση και τελικά να μην υποκύψει η αλυσίδα στα παράλογα και αντιλαϊκά αιτήματα των προαναφερόμενων παραγόντων».


ΑΚΑΔΗΜΙΑ Πολιτών
*ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Ανθρωπιστικό Κίνημα Αληθινής Δημοκρατίας)

===================================================================================


Πάτρα 28/07/2016


Ανοικτή επιστολή προς τον σύλλογο εργαζομένων και τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλουΔυστυχώς οι άσχημες εξελίξεις στην πατρίδα μας λόγω της προσχεδιασμένης και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης είναι ραγδαίες. Ενώ ο γενικός δείκτης της ανεργίας ήδη έχει ξεπεράσει ανεπίσημα το 27% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας, σε κίνδυνο βρίσκονται πλέον και οι θέσεις εργασίας 12.500 περίπου εργαζομένων της αλυσίδας Σ/ Μ Carrefour/Μαρινόπουλος/Dia, που εντάχθηκε πρόσφατα στο άρθρο 99. Επίσης σε κίνδυνο βρίσκονται και πάρα πολλοί μικρομεσαίοι προμηθευτές περισσότεροι από 2.500 που είναι ανεξόφλητοι από την εν λόγω εταιρία. Εάν δεν βρεθεί γρήγορα λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα τότε σύντομα θα επηρεαστούν οικονομικά και υγειονομικά περισσότεροι από 30.000 συνάνθρωποι μας, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές έχουν οικογένειες και παιδιά.


Λέμε στην κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για να λάβει αίσιο τέλος αυτή η δραματική εξέλιξη. Όπως είχε την ευθιξία για να τακτοποιήσει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και άλλους κολλητούς της σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, έτσι απαιτούμε την άμεση διευθέτηση της προαναφερόμενης αρνητικής κατάστασης.

Να παραιτηθούν εάν δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.

- Αλήθεια, που είναι τα υπόλοιπα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Κλεπτοκρατίας; Ποια είναι η επίσημη θέση τους απέναντι στο πρόβλημα σας;
Γιατί η πλειοψηφία των επαγγελματιών απατεώνων και μειοδοτών ακολουθούν <σιγήν ιχθύος>;Εκφράζω την ειλικρινή και θερμή μου συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους εργαζομένους της επιχείρησης Μαρινόπουλος ως πρώην συνεργάτης/συνάδελφος, καθώς είχα την τύχη να εργασθώ και εγώ για πολλά χρόνια στην αγορά τροφίμων και να συνεργασθώ με πάρα πολλούς και αξιόλογους συνεργάτες του χώρου. Γνωρίζω ότι η αγορά τροφίμων διαθέτει πολύ υψηλό επίπεδο εργαζομένων σε εξειδίκευση και απόδοση, αλλά πάνω από όλα διαθέτει συμπατριώτες μου, Έλληνες. Εργαζόμενοι οι οποίοι είναι μέρος της πραγματικής ραχοκοκαλιάς και ατμομηχανής αυτής της χώρας. Χωρίς αυτούς, που είναι η ψυχή και το σώμα κάθε επιχείρησης, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει ομαλά η συγκεκριμένη αγορά.                                                                  

Πλέον γνωρίζουμε όλοι μας τις συνέπειες της "περίφημης" παγκοσμιοποίησης των κερδών και των αριθμών εις βάρος των ανθρώπων, με απτό αποτέλεσμα τις εξαγορές (συγχωνεύσεις - sic) και τώρα των περικοπών μισθών, των πτωχεύσεων και της ανεργίας. Όλα στον βωμό του ανεξέλεγκτου κέρδους … και η πατρίδα και οι εργαζόμενοι, στον "Καιάδα".


Λαμβάνω το θάρρος να σας προτείνω να αντιμετωπίσετε ενωμένοι το κοινό πρόβλημα σας, με διαφανείς διαδικασίες και να αποτρέψετε τους εγκάθετους διασπαστές ή καλοθελητές που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εμφανιστούν για να διασπάσουν τον αγώνα σας.

Σας Εύχομαι να έχετε μια θετική έκβαση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.    Η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλα θύματα του οικονομικού πολέμου που βιώνουμε.


Ν.Σ – Πολίτης και μέλος στο Κίνημα Αληθινής Δημοκρατίας.

Υ.Γ.  Χαίρομαι ιδιαίτερα για το αίσιο τέλος της περιπέτειας των εργαζομένων της επιχείρησης Σ/Μ Βερόπουλος και τους εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.


[ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ Πολιτών είναι ένα πανελλήνιο κίνημα και μια κοινή πλατφόρμα ακομμάτιστων και ανιδιοτελών Ελλήνων που έχει ως απώτερο στόχο να παραδώσει την εξουσία στον ελληνικό λαό μέσω διενέργειας Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Το γνήσια λαϊκό/πατριωτικό ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Ανθρωπιστικό Κίνημα Αληθινής Δημοκρατίας), θα στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, στις ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, καθώς και στο σύνολο του ελληνικού λαού, όμως θα αποτελεί ένα σταθερά αποφασισμένο και σκληρό μέτωπο απέναντι σε όλους αυτούς που εσκεμμένα ξεπουλούν την πατρίδα μας.

Θυμήσου ότι ως υπήκοος, καταναλωτής, τηλεθεατής, ψηφοφόρος, εργαζόμενος ... έχεις περιορισμένα δικαιώματα.
Ως Πολίτης όμως έχεις εκτεταμένο Λόγο, Αξιώσεις, Δικαιώματα και Αξιοπρέπεια που πηγάζουν και καλύπτονται από το Σύνταγμα και τον Νόμο.

Γιατί ο Πολίτης είναι το Κράτος, σε μια αληθινή Δημοκρατία !

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ Πολιτών ανήκει - εκ των Αξόνων του - στα ισότιμα μέλη του, όπως ανήκει σε όλους μας - εκ του Συντάγματος - και η πατρίδα μας.  

Ήρθε η ώρα να την πάρουμε πίσω !!! ]

Πληροφορίες για το πανελλήνιο κίνημα ΑΚΑΔΗΜΙΑ Πολιτών (Ανθρωπιστικό Κίνημα Αληθινής Δημοκρατίας), θα βρείτε στους συνδέσμους: 1) unitedgreeknation.blogspot.gr 2) enomeno-elliniko-ethnos.webnode.gr 3) στην σελίδα στο Facebook, United Greek Nation και 4) στην ομάδα στο Facebook, ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.